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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
26/07/2022 |
Data da última atualização: |
26/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ZORZAN, C.; ZANUS, M. C. |
Afiliação: |
CRISTIANO ZORZAN, CNPUV; MAURO CELSO ZANUS, CNPUV. |
Título: |
Comparação de vinhos Ancellotta e Tannat quanto à acidez, taninos, antocianinas e coloração. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 10.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 11.; SEMINÁRIO FRANCO-BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 2., 2005, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2005. p. 335. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Ancellotta (A) e Tannat (T) são duas variedades que aportam uma elevada coloração e quantidade de taninos aos vinhos. Pouco se conhece, porém, sobre sua acidez, características da cor e perfil polifenólico.Para diferenciar sua composição química foram analisadas 20 amostras de cada varietal (com 6 meses de idade), safra 2005. |
Palavras-Chave: |
Taninos; Variedade Ancellotta (A); Variedade Tannat (T). |
Thesagro: |
Vinho. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144983/1/Zorzan-cbve-2005-p335.pdf
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Marc: |
LEADER 01076nam a2200169 a 4500 001 2144983 005 2022-07-26 008 2005 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aZORZAN, C. 245 $aComparação de vinhos Ancellotta e Tannat quanto à acidez, taninos, antocianinas e coloração.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 10.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 11.; SEMINÁRIO FRANCO-BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 2., 2005, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2005. p. 335.$c2005 520 $aAncellotta (A) e Tannat (T) são duas variedades que aportam uma elevada coloração e quantidade de taninos aos vinhos. Pouco se conhece, porém, sobre sua acidez, características da cor e perfil polifenólico.Para diferenciar sua composição química foram analisadas 20 amostras de cada varietal (com 6 meses de idade), safra 2005. 650 $aVinho 653 $aTaninos 653 $aVariedade Ancellotta (A) 653 $aVariedade Tannat (T) 700 1 $aZANUS, M. C.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
16/05/2017 |
Data da última atualização: |
10/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
BORGES, M. V.; ALVES, M. F.; CHAVES, M. A.; EGITO, A. S. do; GROSS, E.; FERRÃO, S. P. B. |
Afiliação: |
Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia (UESB) - Campus de Itapetinga - BA, Brasil; UESB - Campus de Itapetinga - BA, Brasil; UESB - Campus de Itapetinga - BA, Brasil; ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC; UESC: Universidade Estadual de Santa Cruz, Universidade Estadual de Santa Cruz (UESC) - Salobrinho, BA, Brasil; Sibelli Passini Barbosa Ferrão, UESB - Campus de Itapetinga - BA, Brasil. |
Título: |
Chemical, structural and proteomic profile of buffalo milk powder produced in mini spray dryer. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Mexicana de Ingeniería Química, v. 16, n. 1, p. 67-76, 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
[ANTONIO SILVIO DO EGITO VASCONCELOS]. |
Conteúdo: |
Abstract: The objective of this work was to obtain buffalo milk powder through the process of drying in mini spray dryer, and evaluate its physical, chemical, structural and proteomic features during storage. The buffalo milk was subjected to drying by atomization, air temperature of 140°C inlet. The samples were evaluated at times 0, 30, 60, 90, 120 and 150 days of storage. The moisture content, fat, protein, ash, density, acidity, solubility index, burning particles were analysed, along with structural analysis by Scanning Electron Microscopy (SEM) and proteomic study (SDS-PAGE). The production of milk powder from the set standards produced a buffalo milk powder with satisfactory results of physical and chemical compositions. In the SEM analysis was possible to observe an accumulation of milk powder particles with withered and wrinkled structures. Variations in the intensity of the bands of protein fractions were observed by electrophoresis, but no significant changes. The production secured buffalo milk powder with good quality characteristics, without any undesirable changes in the product during the storage time. [Perfil quimico, estructural y proteomico de leche en polvo del bufalo producido en mini secador por aspersion]. Resumen: El objetivo de este estudio fue obtener leche de bufala en polvo por el proceso de secado en un mini secador por aspersion y evaluar sus caracter?sticas f?sicas, qu?micas, estructurales y proteomicas durante el almacenamiento. La leche de bufala se sometio a secado por atomizacion, con la temperatura del aire de entrada de 140°C. Las muestras se evaluaron en los tiempos 0, 30, 60, 90, 120 y 150 d?as de almacenamiento. El contenido de humedad, grasa, prote?na, cenizas, densidad, acidez, ?ndice de solubilidad, part?culas quemadas se analizaron, junto con el analisis estructural mediante Microscop?a Electronica de Barrido (MEB) y el estudio prote ´ omico (SDS-PAGE). La produccion de leche de bufala en polvo cumpliendo con los estandares establecidos aseguro una composicion fisica y qu?mica satisfactoria. En el analisis de MEB fue posible observar una acumulacion de part?culas de leche en polvo con estructuras secas y arrugadas. Las variaciones en la intensidad de las bandas de las fracciones de prote?na fueron observadas por electroforesis, pero sin cambios significativos. La produccion de leche de b ´ ufala en polvo asegurado de las caracter?sticas de buena calidad, sin que ocurrieran cambios indeseados en el producto durante el tiempo de almacenamiento. MenosAbstract: The objective of this work was to obtain buffalo milk powder through the process of drying in mini spray dryer, and evaluate its physical, chemical, structural and proteomic features during storage. The buffalo milk was subjected to drying by atomization, air temperature of 140°C inlet. The samples were evaluated at times 0, 30, 60, 90, 120 and 150 days of storage. The moisture content, fat, protein, ash, density, acidity, solubility index, burning particles were analysed, along with structural analysis by Scanning Electron Microscopy (SEM) and proteomic study (SDS-PAGE). The production of milk powder from the set standards produced a buffalo milk powder with satisfactory results of physical and chemical compositions. In the SEM analysis was possible to observe an accumulation of milk powder particles with withered and wrinkled structures. Variations in the intensity of the bands of protein fractions were observed by electrophoresis, but no significant changes. The production secured buffalo milk powder with good quality characteristics, without any undesirable changes in the product during the storage time. [Perfil quimico, estructural y proteomico de leche en polvo del bufalo producido en mini secador por aspersion]. Resumen: El objetivo de este estudio fue obtener leche de bufala en polvo por el proceso de secado en un mini secador por aspersion y evaluar sus caracter?sticas f?sicas, qu?micas, estructurales y proteomicas durante el almacenamiento. La leche de bu... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Leite de búfala. |
Thesagro: |
Armazenamento; Atomização; Búfalo; Composição química; Eletroforese; Microscopia; Tecnologia de alimento. |
Thesaurus NAL: |
Buffalo milk; Chemical composition; Electrophoresis; Food composition; Food technology; Microscopy; Spray drying; Storage. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/159900/1/CNPC-2016-Chemical.pdf
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Marc: |
LEADER 03645naa a2200385 a 4500 001 2069628 005 2019-01-10 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBORGES, M. V. 245 $aChemical, structural and proteomic profile of buffalo milk powder produced in mini spray dryer.$h[electronic resource] 260 $c2017 500 $a[ANTONIO SILVIO DO EGITO VASCONCELOS]. 520 $aAbstract: The objective of this work was to obtain buffalo milk powder through the process of drying in mini spray dryer, and evaluate its physical, chemical, structural and proteomic features during storage. The buffalo milk was subjected to drying by atomization, air temperature of 140°C inlet. The samples were evaluated at times 0, 30, 60, 90, 120 and 150 days of storage. The moisture content, fat, protein, ash, density, acidity, solubility index, burning particles were analysed, along with structural analysis by Scanning Electron Microscopy (SEM) and proteomic study (SDS-PAGE). The production of milk powder from the set standards produced a buffalo milk powder with satisfactory results of physical and chemical compositions. In the SEM analysis was possible to observe an accumulation of milk powder particles with withered and wrinkled structures. Variations in the intensity of the bands of protein fractions were observed by electrophoresis, but no significant changes. The production secured buffalo milk powder with good quality characteristics, without any undesirable changes in the product during the storage time. [Perfil quimico, estructural y proteomico de leche en polvo del bufalo producido en mini secador por aspersion]. Resumen: El objetivo de este estudio fue obtener leche de bufala en polvo por el proceso de secado en un mini secador por aspersion y evaluar sus caracter?sticas f?sicas, qu?micas, estructurales y proteomicas durante el almacenamiento. La leche de bufala se sometio a secado por atomizacion, con la temperatura del aire de entrada de 140°C. Las muestras se evaluaron en los tiempos 0, 30, 60, 90, 120 y 150 d?as de almacenamiento. El contenido de humedad, grasa, prote?na, cenizas, densidad, acidez, ?ndice de solubilidad, part?culas quemadas se analizaron, junto con el analisis estructural mediante Microscop?a Electronica de Barrido (MEB) y el estudio prote ´ omico (SDS-PAGE). La produccion de leche de bufala en polvo cumpliendo con los estandares establecidos aseguro una composicion fisica y qu?mica satisfactoria. En el analisis de MEB fue posible observar una acumulacion de part?culas de leche en polvo con estructuras secas y arrugadas. Las variaciones en la intensidad de las bandas de las fracciones de prote?na fueron observadas por electroforesis, pero sin cambios significativos. La produccion de leche de b ´ ufala en polvo asegurado de las caracter?sticas de buena calidad, sin que ocurrieran cambios indeseados en el producto durante el tiempo de almacenamiento. 650 $aBuffalo milk 650 $aChemical composition 650 $aElectrophoresis 650 $aFood composition 650 $aFood technology 650 $aMicroscopy 650 $aSpray drying 650 $aStorage 650 $aArmazenamento 650 $aAtomização 650 $aBúfalo 650 $aComposição química 650 $aEletroforese 650 $aMicroscopia 650 $aTecnologia de alimento 653 $aLeite de búfala 700 1 $aALVES, M. F. 700 1 $aCHAVES, M. A. 700 1 $aEGITO, A. S. do 700 1 $aGROSS, E. 700 1 $aFERRÃO, S. P. B. 773 $tRevista Mexicana de Ingeniería Química$gv. 16, n. 1, p. 67-76, 2017.
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